滋賀県立膳所高等学校

2016年02月27日

[SSH]Shiga Science Project 2015

2月20日(土)

グループ研究発表会 一年間の研究を英語で発表しました。

グループ研究 研究テーマ

膳所  紙の落下運動
The Movement of Falling paper
膳所  子育てにおけるαオスの影響 ―視線の観察から―
Influence of alpha male on child-raising from observing his looks
膳所  凝析反応を用いたTiO2光触媒の活性評価
Evaluation of photocatalysis of TiO2 using coagulation
膳所  容器底がミルククラウンの高さに与える影響
The effects of the container’s bottom on milk crowns
膳所  糖の膜状水溶液上における凍結阻害効果
Freezing Point Depression Effect of Sugar in Filmy Water
安曇川  タテボシガイとシジミの性状比較 ~アミノ酸量及び水質浄化能~
The Study of Tateboshi’s Amino Acid and Water Purification Ability
石山  糠床における乳酸発酵に関する研究
Study of lactic acid fermentation in Nukazuke
虎姫  ムペンバ効果の検証~高温の水は低温の水より速く凍るか~
Mpemba Effect~Can hot water freeze faster than cold water ?~
守山  圧電素子を用いた風力発電
Generating Electricity with Piezoelectric Devices and the Wind

0220ssp1

0220ssp2